Senaste

POLRIKS söker ny ordförande!

Vill du vara med och arbeta för Pol.kand-studenters intressen på en rikstäckande nivå? Ansök till PolRiks presidium!

De poster som ska tillsättas på valårsmötet i Umeå den 16 november är följande:

Ordförande
Vice ordförande
Sekreterare
Kassör
Revisorer (2st)
Valberedning (3st)

Valberedningen vill att du berättar kort om dig själv, varför du söker denna post och varför just du passar i denna post, och skickar det till [email protected]. Det går bra att ansöka även om du inte kan medverka på valårsmötet i Umeå, men följ gärna med!

Har du frågor om PolRiks arbete är det bara att höra av sig till [email protected] eller skriva till oss på Instagram eller Facebook!

Övriga inlägg

Snart midterm igen!

Den årliga midterm-sexan närmar sig med stormsteg, och det är det ultimata sättet att fira tentorna som precis avklarats! Du har väl inte glömt anmäla dig?

Som tur är stänger inte anmälan förrän klockan 13 idag, se till att skicka in din innan dess! Klicka här för att komma dit! Sexan har tema BOKSTÄVER och kommer hållas den 16e november på Östgöta Nation. Mer info finns i eventet på Facebook!

Dags att få lite inspiration för årets tema? Det har faktiskt gått ett helt år sedan Midterm förra året, en succé-kväll med tema: Childhood Fears! Här kommer lite throw-back bilder!

Hoppas vi ses där!

Studiebesök på Fores och Arena Idé!

I förra veckan var UPS och Kontaktutskottet på terminens första studiebesök. Läsåret inleddes med ett dubbelbesök i Stockholm. Dagen började på den gröna och liberala tankesmedjan Fores. Hedvig Heijne introducerade Fores och deras arbete därefter följde presentationer av tankesmedjans olika projektgrupper. Projektgruppernas inriktningar varierar från ekonomisk politik till IT och alla områden hanteras genom ett klimatperspektiv. Fores beskriver sig själva som partipolitiskt obundna och lägger stor vikt i forskningen som ett fundament för politiska beslut. Vistelsen på Fores innehöll såväl god information om deras arbete som lärorika sakpolitiska diskussioner. 

Eftermiddagens studiebesök var på Arena Idé en tankesmedja tillhörande Arenagruppen. Värd för gruppen där var Lisa Pelling som höll ett spännande föredrag om Arena Idés struktur och tillvägagångssätt som politisk opinionsbildare. Arena Idé beskrivs som en tankesmedja där löntagarperspektivet alltid är i centrum och där den politiska opartiskheten skapar grogrund för vetenskaplig forskning. Lisa Pelling själv är en framstående profil på tankesmedjan och syns inte sällan i TV4 Nyhetsmorgon och andra mediekanaler där hon argumenterar för den forskning som Arena idé är med och tar fram. 

Studiebesöken var både givande och inspirerande. Kontaktutskottet planerar fler studiebesök, håll ögonen på facebook och här på hemsidan, mer information kommer inom kort!

Text och foto: Maja Melander

Tack för UPS-dagen! Vad händer nu?

I söndags ägde den årliga UPS-dagen rum, vilken är en slags mässa där samtliga utskott i föreningen representeras. Intresset för evenemanget var stort och under dagen anordnades även det beryktade valet om föreningens recentiorsrepresentant. Fantastiskt att så många var intresserade och sökte till posten! Den som till slut tog hem kampen var Elias Norin, stort grattis! Under det kommande läsåret kommer han närvara på UPS styrelsemöten och fungera som recentiorernas röst utåt.

Misströsta inte om du kandiderade men inte vann valet, det finns massvis av andra möjligheter för att kunna engagera sig inom föreningen! De olika utskottens uppstartsmöten äger rum i dagarna vilket innebär att eventplaneringen inför höstterminen har dragit igång på allvar. Även om du missat uppstartsmötet för just det utskottet du är intresserad av är du varmt välkommen att höra av dig och hoppa in i efterhand. Kontaktuppgifter till respektive utskott hittar du under rubriken “Föreningen” > “Utskotten” eller på Facebook.

Redan på lördag anordnar vårt eminenta Evenemangs- och Kulturutskott (EKen) ett evenemang på självaste Kulturnatten i Uppsala. Kl. 18 möts de som är intresserade vid Saluhallen för att gemensamt besöka olika events som arrangeras runt om i centrum för att till sist avsluta med häng på nation. Ingen föranmälan krävs. Hoppas vi ses där!

Insparken 2019

TACK för en helt fantastisk inspark! Hoppas ni reccar haft en härlig första vecka på programmet och känner er laddade inför allt vad det innebär att läsa Stats A och politisk teori!

Här hittar ni alla bilder från insparken och recce-gasquen.

Glöm inte bort att svänga förbi Norrlands nation nu på söndag den 8 september mellan klockan 13:00 till 15:00 för att ta reda på mer om föreningen och hur just du kan engagera dig! Det kommer bli kul!

Alla tio utskott kommer finnas på plats och presentera sig för er nya studenter och det bjuds på fika! Mot slutet av dagen kommer också recentiorrepresentanten att väljas efter en sluten omröstning med alla närvarande. Om du är sugen på att kandidera går det jättebra att göra det på plats, men om du inte kan närvara kan du skicka in din ansökan via länken så läser vi upp den. Är du nyfiken på vad posten innebär är det bara att höra av sig till oss genom någon av våra kanaler!

Våra samarbetspartners

?